Ung Restaurant er en drømmedag for ungdomsskoleelever på en restaurant. En gruppe elever fra hver skole skal på én dag forberede og servere en 3-retters med lokale råvarer til foreldre, lærere og politikere.
Ung Restaurant arrangeres av OI! Trøndersk Mat og Drikke i samarbeid med Trøndelag fylkeskommune.
Lokalt har Ketil Jacobsen prosjektleder for Oppdal Smak av Fjell koordinert deler av arbeidet. Arrangementet fant sted på Quality hotell skifer og Oppdal turisthotell. Råvarene var sponset av Megarden Limosin (levert av Hanne´s), Høne Pøne, Fjellmandel, Rørosmeieriet og Driva Aquaculture.
Dette er et arrangement og tiltak som har vært planlagt lenge – så det var utrolig gøy å endelig gjennomføre, forklarer Ketil. Oppdal var en av få kommuner som i år fikk gjennomført Ung Restaurant. Responsen fra elevene og gjestene, som besto av politikere, foreldre og en lærer, var svært god!
Rekruttere fremtidens kokker
Det er en nasjonal utfordring at det rekruttere for få til restaurant- og matfag. Ung Restaurant er en dugnad og felles løft fra mange aktører for å rekruttere til restaurant- og matfag, og få dyktige, interesserte folk inn i bransjen.
Ung Restaurant arrangeres av OI! Trøndersk Mat og Drikke i samarbeid med Trøndelag fylkeskommune.
Lokalt har Ketil Jacobsen prosjektleder for Oppdal Smak av Fjell koordinert deler av arbeidet. Arrangementet fant sted på Quality hotell skifer og Oppdal turisthotell. Råvarene var sponset av Megarden Limosin (levert av Hanne´s), Høne Pøne, Fjellmandel, Rørosmeieriet og Driva Aquaculture.
Dette er et arrangement og tiltak som har vært planlagt lenge – så det var utrolig gøy å endelig gjennomføre, forklarer Ketil. Oppdal var en av få kommuner som i år fikk gjennomført Ung Restaurant. Responsen fra elevene og gjestene, som besto av politikere, foreldre og en lærer, var svært god!
Rekruttere fremtidens kokker
Det er en nasjonal utfordring at det rekruttere for få til restaurant- og matfag. Ung Restaurant er en dugnad og felles løft fra mange aktører for å rekruttere til restaurant- og matfag, og få dyktige, interesserte folk inn i bransjen.