Trondheim og Trøndelag har fått status som EUROPEAN REGION OF GASTRONOMY i 2022. Dette er en kjempemulighet for alle som driver med matproduksjon og matopplevelser.
Dette skjer på bakgrunn av mange års innsats fra både offentlige og private aktører for å bygge en sterk matregion. Statusen tildeles gjennom organisasjonen IGCAT (Institiute for Gastronomy, Culture, Art and Tourism), og gir tilgang til et europeisk nettverk, oppmerksomhet og samarbeid med andre gode matregioner. Internt i regionen gir det oss mulighet til å se bredt på hva maten betyr for regionen i dag, hva vi mangler og hvordan vi sammen skal få flere til å oppdage våre kvaliteter i fremtiden.
Søknaden ble levert, med svært korte tidsfrister, høsten 2019, og er utarbeidet med et mål om at flest mulig kan ta del i arbeidet framover. Våren 2020 ble brukt til å organisere prosjektet slik at alle som ville kunne få mulighet til å ta del i arbeidet fram mot 2022 og videre etter det. Arbeidsgruppa består av Trøndelag fylkeskommune, Trondheim kommune, Visit Trondheim og Oi! Trøndersk Mat og Drikke. Målet er at både små og store aktører kan se hva de kan gjøre av tiltak og aktiviteter både i 2022, men også for å bygge videre etter tittelåret på det som er blitt en sterk internasjonal matregion og matdestinasjon.
Les mer om bakgrunnen for prosjektet her.
Dette skjer på bakgrunn av mange års innsats fra både offentlige og private aktører for å bygge en sterk matregion. Statusen tildeles gjennom organisasjonen IGCAT (Institiute for Gastronomy, Culture, Art and Tourism), og gir tilgang til et europeisk nettverk, oppmerksomhet og samarbeid med andre gode matregioner. Internt i regionen gir det oss mulighet til å se bredt på hva maten betyr for regionen i dag, hva vi mangler og hvordan vi sammen skal få flere til å oppdage våre kvaliteter i fremtiden.
Søknaden ble levert, med svært korte tidsfrister, høsten 2019, og er utarbeidet med et mål om at flest mulig kan ta del i arbeidet framover. Våren 2020 ble brukt til å organisere prosjektet slik at alle som ville kunne få mulighet til å ta del i arbeidet fram mot 2022 og videre etter det. Arbeidsgruppa består av Trøndelag fylkeskommune, Trondheim kommune, Visit Trondheim og Oi! Trøndersk Mat og Drikke. Målet er at både små og store aktører kan se hva de kan gjøre av tiltak og aktiviteter både i 2022, men også for å bygge videre etter tittelåret på det som er blitt en sterk internasjonal matregion og matdestinasjon.
Les mer om bakgrunnen for prosjektet her.
Operasjon matdag
Mandag 12. og tirsdag 13. september skal ungdommer i Oppdal og Rennebu ha Operasjon matdag. Operasjon matdag er en aktivitet i kommunene i forbindelse med at Trøndelag i år har tittelen Europeisk matregion. Elevene får besøk av dyktige fagfolk fra Geitmyra Credo som underviser i tema som bærekraft, matproduksjon, matsikkerhet med mer. I tillegg skal elevene ha en praktisk seanse med bedriftsbesøk hos en lokal bedrift. I Oppdal får elevene besøke Aalbu Markedshage, og i Rennebu besøker de Hognamat. Håper Operasjon matdag kan bidra til at vi kan nå målet om å bli best i landet på rekruttering til matproduksjon og reiseliv. Med denne aktiviteten ønsker vi å inspirere ungdommer til å se hvilke muligheter de har til å jobbe innenfor matproduksjon i egen kommune i framtida. Du kan lese mer om Operasjon matdag her. |